Öppet hus

Tisdagskvällar i bigården 2024

Start tisdag 28 maj från kl 18.00. ÖPPET HUS hos Freddy på Hussebo Lillmalmsvägen 19 i Vårsta.

Varje tisdag hela sommaren. Sista träffen blir den 13 augusti.

Vi följer binas utveckling vecka för vecka och vidtar de åtgärder som behövs.

Träffpunkt för både nyblivna och erfarna biodlare. Alla är lika välkomna!

Freddy Duwe´s bigård ”Hussebo” i Vårsta samlas biodlare från hela Stockholmsregionen och åtskilliga långväga gäster på tisdagskvällar under högsommaren. Så har de gjort de senaste 25 åren. Besökarna har sett honom sköta om sina bin, prova nya metoder och material. Lärt av en yrkesman som strävar efter rationell hantering. Till binas fromma och med hög kvalitet på honung som främsta mål. En artikel om Freddy´s Öppet hus kan läsas hos Allt om biodling. Se filmer från biodlarträffarna nedan.

Ove Friblad och Freddy Duwe från Tumbaortens Biodlareförening visar hur avläggare görs i en och samma bigård, på Freddy’s Öppet Hus, 28:e maj 2019.

Lasse ”Ekolasse” Hellander berättar med ett hollistiskt perspektiv om situationen i världen, om biodlingen och de hot och möjligheter som vi står inför. Lasse är debattör, föreläsare, lobbyist, rådgivare, samordnare, informatör, expert på mat och odling, GMO-motståndare, ekolog och biälskare. Läs mer om Lasse på ekolasse.se. Föredraget hölls hos Freddy Duwe´s Öppna Hus i Vårsta den 7:e augusti 2018.