Öppet hus

Tisdagskvällarna i bigården 2019, start tisdag 28 maj från kl 18.00.
ÖPPET HUS och PRAKTISK SOMMARKURS med och vid föreningsbikuporna.
Hos Freddy på Hussebo Lillmalmsvägen 19 i Vårsta (obs! ej samma adress som biredskapsaffären). Sista tillfället blir den 13 augusti 2019. Träffpunkt för både nyblivna och erfarna biodlare. Alla hälsas hjärtligt välkomna!

EXTRA! Tisdag 13 augusti 2019:
Att lyckas göra gott mjöd. Hur gör man det?
Tony Axelsson berättar och förklarar.

Freddy Duwe´s bigård ”Hussebo” i Vårsta samlas biodlare från hela Stockholmsregionen och åtskilliga långväga gäster på tisdagskvällar under högsommaren. Så har de gjort de senaste 25 åren. Besökarna har sett honom sköta om sina bin, prova nya metoder och material. Lärt av en yrkesman som strävar efter rationell hantering. Till binas fromma och med hög kvalitet på honung som främsta mål.

En artikel om Freddy´s Öppet hus kan läsas hos Allt om biodling.

Ove Friblad och Freddy Duwe från Tumbaortens Biodlareförening visar hur avläggare görs i en och samma bigård, på Freddy’s Öppet Hus, 28:e maj 2019.

Lasse Hellander berättar med ett hollistiskt perspektiv om situationen i världen, om biodlingen och de hot och möjligheter som vi står inför. Lasse är debattör, föreläsare, lobbyist, rådgivare, samordnare, informatör, expert på mat och odling, GMO-motståndare, ekolog och biälskare. Läs mer om Lasse på ekolasse.se. Föredraget hölls hos Freddy Duwe´s Öppna Hus i Vårsta den 7:e augusti 2018.